Verdendagen for psykisk helse

Tirsdag 9. oktober markerer vi verdendagen for psykisk helse.
Verdensdagen 2018 - Klikk for stort bilde

Tema "Vær raus"

Innleder i auditoriet er Lise Kolsrud som vil lese selvbiografiske dikt fra boka «Verden i et eple». Hun vil også fortelle kort om seg selv og sin oppvekst med misbruk. 

Foredraget med Ingrid Bruun (24) tilbys i samarbeid med Frivilligsentralen og Mental helse Halden.  I en alder av 12 år var det kun en ting Ingrid gledet seg til: det var å dø. I en alder av 17 år prøvde Ingrid seg på sitt fjerde selvmordsforsøk. På en gripende måte formidler Ingrid det å gå fra dødsglede til livsglede. Takket være raushet fra menneskene rundt henne. I tillegg vil Ingrid at vi skal begynne å være mer rause med oss selv – slik kan vi ta ansvar for å bedre våre egne liv.Ingrid har allerede lang erfaring som foredragsholder, på tross av sin unge alder. Hun engasjerer og inspirerer både yngre og eldre publikum. 

Elever med programfaget Psykologi 1 eller 2 og elever på HO er spesielt inviterte, men vi regner med at det også er ledige plasser for andre interesserte.

Frivilligsentralen og Mental Helse Halden vil også informere om at de tilbyr et åpent foredrag med Emad Salha, torsdag 11/10 kl. 18 på Frivillighuset. Tema: Hvordan kan raushet gi bedre psykisk helse.