2BUA på praksisutveksling i Romania

Barne- og ungdomsarbeiderlinjen ved Halden vgs er på praksisutveksling i Romanias hovedstad Bukaresti. Praksisutvekslingen er et samarbeid med H2H stiftelsen, ved Tom Andreassen.

Romania - Klikk for stort bilde

Reisebrev fra Romania

"Halden vgs ved elevrådet, har valgt å støtte H2H i forbindelse med OD-dagen. Vi er stolte over at vår skole bidrar til en av de største innsamlingene H2H fått i løpet av et år. Nå har vi fått en unik mulighet til å se hvordan noen av disse midlene blir benyttet!

Romania - Klikk for stort bilde I løpet av denne praksisutvekslingen skal elevene fra 2BUA ha praksis på et Multicenter for barn og unge med funksjons- og kognitive nedsettelser. Erfaringer fra denne praksisen vil vi dele senere denne uken.

Vi har også vært så heldige å få muligheten til å reise på en dagstur til landsbyen Vârtoapele de Sus. Denne landsbyen er rangert av FN som det fattigste området i Europa. H2H- stiftelsen samarbeider tett med lokalsamfunnet her, for å bedre levekårene for barn og unge i denne landsbyen. De bistår flere fattige familier med nødvendig støtte, til blant annet utdanning. Vi ble invitert med for å besøke en av disse familiene. Det gjorde et sterkt inntrykk på oss å møte familien og se deres takknemlighet for støtten de har mottatt gjennom midler innsamlet av elever fra Halden videregående skole. I tillegg til å møte en av familiene i Vârtoapele de Sus, fikk vi også besøke den lokale skolen. Her ble vi tatt varmt imot av rektor, elever og lærere, og det ble også tid for litt lek og moro da BUA-elevene inviterte til fotballkamp, BUA mot lokalelevene. Ikke spør om resultatet😊"

Sandra Stubberud Buer & Helen Olsen