På tide å søke videregående opplæring

Har du planer om å ta videregående utdanning i skoleåret 2021-2022 bør du starte søkeprosessen nå. Alle som søker videregående opplæring, søker via nettjenesten vigo.no. I VIGO får du også svar på søknaden din.
Lærer hjelper tre elever - Klikk for stort bildeLærer hjelper tre elever Christian Berset/Studio CB

Søkere til Vg1 må søke tre utdanningsprogram, men kan søke så mange skoler de ønsker. Samtidig får elevene prioritet ved å søke på en skole nært der de bor, uansett karakterer fra ungdomsskolen.

Derfor får søkerne nå ekstrapoeng når man søker på den nærmeste skolen som har det utdanningsprogrammet man ønsker.

Søknadsfrister

1. februar

1. mars

Slik søker du

Du søker videregående skole gjennom nettsiden vigo.no. Du må søke om inntak til neste årstrinn hvert skoleår.

Når du søker, velger du minst tre ulike utdanningsprogram ved ulike skoler i prioritert rekkefølge. Les mer om de forskjellige studieretningene Halden vgs tilbyr her: Utdanningstilbud.

Har du spørsmål? Ring seksjon for inntak og dimensjonering på telefon 22 05 50 22

Privatist

Mangler du et fag, eller skal du forbedre en karakter? Frist for oppmelding til privatisteksamen er 1. februar for vårsemesteret og 15. september for høstsemesteret.

Oppmelding for våren starter 15. januar.

Har du spørsmål? Send en e-post til seksjon for eksamen og dokumentasjon på eksamen@viken.no