Lytt til teksten
a a a
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Elektrofag

Når du velger elektrofag starter du en framtidsrettet yrkesvei med mange muligheter. Utdanning innen elektrofag er utgangspunkt for mange forskjellige og interessante yrker.

Du kan ende opp som elektromontør, dataelektroniker, telemontør, mekatroniker, heismontør, automatiker, flymekaniker, bilmekaniker for å nevne noen av mulighetene.

Høres dette spennende ut?
Da bør du se nærmere på programområdet elektrofag.

På Halden videregående skole har du muligheten til å forberede deg praktisk og teoretisk for en yrkeskarriere innen elektrofag.

Å bruke data er et naturlig ledd i undervisningen. Du vil lære å koble opp elektriske anlegg, lodde, programmere logiske styringer, gjøre oppkoplinger og målinger på forsterkere, strømforsynere, alarmanlegg og ulike andre systemer.

I faget "Prosjekt til fordypning" velger du mellom fagområder som el-energi, automatisering og dataelektronikk - eller du kan velge fordypning i teorifag som matematikk for senere studier

Du som velger elektrofag vil lære å arbeide nøyaktig, sikkert og systematisk i tillegg til å utvikle din praktiske sans og serviceinnstilling. Elektrofag gir et godt grunnlag for videre studier hvis du etter endt fagutdanning vil gå videre til høyere teknisk utdanning.

Halden videregående skole tilbyr disse elektroalternativene etter fullført VG1-Elektro:

  • VG-2 Data og elektronikk
  • VG-2 El-energi (elektriker

Elektrofag fører til et mangfold av yrker enten du velger videre utdanning eller går ut i lære.

Kontaktperson

Fagleder Anne Grethe Syverstad

Telefon: 69216699

Lenker


vilbli.no

Nyttige linker Elektro

Telekommunikasjonsmontørfaget

Produksjonselektronikerfaget

Romteknologi

Dataelektronikerfaget

Energimontørfaget

Heisemontørfaget

Signalmontørfaget

Togelektrikerfaget

Elektroreparatørfaget

Elektrikerfaget

Sist endret 08.04.2011